Som en fotbollssupporter och sportsentusiast har jag alltid varit intresserad av att lära mig mer om de stora spelarna, deras karriärer, liv utanför planen och deras framtidsutsikter. En spelare som alltid har fascinerat mig är John Guidetti. Den svenske fotbollsspelaren har en imponerande karriär och en spännande livshistoria. I den här artikeln kommer jag att ta en djupdykning i allt som rör John Guidetti – från hans karriär och lön till hans flickvän och familj.

Introduktion till John Guidetti

John Alberto Guidetti föddes den 15 april 1992 i Stockholm, Sverige. Han har en italiensk far och en svenskmexikansk mamma. John började spela fotboll i en ung ålder och gick med i IF Brommapojkarna när han var 9 år gammal. Guidetti visade tidigt sin talang och gick vidare till att spela i ungdomslagen för Manchester City.

Guidetti är känd för sin karismatiska personlighet och starka ledarskap på planen. Han är också känd för sin förmåga att göra mål och har gjort flera minnesvärda mål under sin karriär.

John Guidetti karriär – Från ungdomslag till landslaget

Guidettis karriär började ta fart när han var 16 år gammal och gick med i Manchester Citys ungdomslag. Han gjorde sin professionella debut för klubben i en match mot West Bromwich Albion i november 2010. Guidetti lånades sedan ut till flera klubbar under de följande åren, inklusive Burnley och Feyenoord.

Guidetti hade en fantastisk säsong med Feyenoord 2011-2012 där han gjorde 20 mål på 23 matcher och hjälpte klubben att vinna KNVB Cup. Guidetti blev sedan uttagen till det svenska U21-landslaget och gjorde sin debut i en match mot Italien i november 2011. Han gjorde sitt första U21-mål i en match mot Turkiet i mars 2012.

Guidetti återvände sedan till Manchester City men fick begränsad speltid på grund av skador och konkurrens från andra spelare. Guidetti lånades sedan ut till Stoke City och Celtic innan han återvände till Sverige för att spela för Alavés.

Guidetti har också spelat för det svenska landslaget och har gjort 12 mål på 29 matcher. Han var en viktig del av laget som kvalificerade sig för VM 2018 i Ryssland.

John Guidetti och AIK – En återkomst till hemstaden Stockholm

Efter flera år utomlands återvände Guidetti till Sverige för att spela för sin barndomsklubb AIK. Guidetti hade tidigare spelat för AIK:s ungdomslag och var glad över att få möjlighet att spela för klubben igen. Guidetti gjorde sin debut för AIK i en match mot Östersunds FK i juli 2020.

Guidetti har haft en framgångsrik säsong med AIK och har gjort flera mål. Han har också visat sin ledarskapsförmåga på planen och har blivit en viktig del av laget.

John Guidetti lön – Vad tjänar han och hur jämförs han med andra fotbollsspelare?

Guidettis lön varierar beroende på vilken klubb han spelar för. Enligt uppgifter från 2021 tjänar Guidetti cirka 2,5 miljoner kronor per år i AIK. Detta är betydligt mindre än vad han tjänade när han spelade för klubbar som Manchester City och Celtic.

Guidettis lön jämförs ofta med andra svenska fotbollsspelare som Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf. Ibrahimovic är den högst betalda svenska fotbollsspelaren och tjänar cirka 12 miljoner euro per år. Nilsson Lindelöf tjänar cirka 4 miljoner euro per år.

John Guidetti flickvän – Vem är hon och hur träffades de?

Guidetti har varit tillsammans med sin flickvän Sanna Dahlström sedan 2016. Dahlström är en svensk modell och influencer. Paret träffades genom gemensamma vänner och har varit tillsammans sedan dess.

Dahlström har stöttat Guidetti under hela hans karriär och har ofta delat bilder av dem tillsammans på sociala medier.

John Guidetti familj – Om hans föräldrar och syskon

Guidetti har en italiensk far och en svenskmexikansk mamma. Hans far Alberto Guidetti är en före detta fotbollsspelare och tränare. Guidetti har två äldre bröder, Luca och David, som också har spelat fotboll på hög nivå.

Guidetti har sagt att hans familj har varit en viktig del av hans karriär och har stöttat honom genom alla hans höjder och dalar.

John Guidetti och välgörenhet – Engagemang utanför fotbollsplanen

Guidetti är inte bara engagerad på fotbollsplanen utan också i välgörenhet. Han har startat sin egen organisation, John Guidetti Foundation, som stödjer barn och ungdomar som har det svårt.

Guidetti har också varit involverad i andra välgörenhetsprojekt, inklusive att besöka sjuka barn på sjukhus och stödja organisationer som arbetar för att bekämpa fattigdom.

Framtidsutsikter för John Guidetti – Kommer han fortsätta spela i Sverige eller söka nya utmaningar utomlands?

Guidetti är fortfarande en relativt ung spelare och har många år kvar på sin karriär. Det är svårt att säga vad framtiden har att erbjuda för Guidetti, men det är troligt att han kommer att fortsätta spela fotboll på hög nivå.

Det har ryktats om att Guidetti kan söka nya utmaningar utomlands i framtiden. Det är också möjligt att han fortsätter spela för AIK eller någon annan svensk klubb.

Sammanfattning av John Guidettis karriär, lön, flickvän och familj

John Guidetti är en svensk fotbollsspelare med en imponerande karriär och en intressant livshistoria. Han har spelat för flera stora klubbar, inklusive Manchester City och Celtic, och har också spelat för det svenska landslaget.

Guidetti är för närvarande en viktig spelare för AIK och har gjort flera mål under säsongen. Hans lön är betydligt lägre än vad han tjänade när han spelade för andra klubbar, men han har fortfarande en imponerande karriär.

Guidetti är också tillsammans med sin flickvän Sanna Dahlström och har en nära relation med sin familj. Han är också engagerad i välgörenhet och har startat sin egen organisation för att stödja barn och ungdomar.

Referenser och källor