Födelsedag31 maj, 2001
FödelseortWarszawa, Polen
NationalitetPolska
BosattRaszyn, Polen
PojkvänSingel
UtbildningOkänd
Instagram@iga.swiatek
Längd1,76 m
Vikt65 kg
TatueringarInga
RökerNej
SyskonStorasyster Agata
FöräldrarDorota och Tomasz Swiatek är hennes mamma och pappa.
ReligionKristendom
HårfärgBrun
ÖgonfärgBlå
Nettoförmögenhet15 miljoner USD

Vem är Iga Swiatek?

Som någon som vann den första tävlingen i sin proffskarriär 2016 är den här polska tennisstjärnan en slags stor stjärna inom damsporten. Född den 31 maj 2001 i Warszawa, Polen, började Iga Swiatek spela tennis när hon såg sin storasyster prova sporten. Hon var tävlingsinriktad redan som ung och tävlade ständigt mot sin syster. Tecknen på stjärnstatus började visa sig mycket tidigt för denna polska. Hon dominerade juniorkretsen och nådde en karriärshögsta plats som nummer 5 som en.

Hon utpekas som kvinnan med den bästa forehanden, åtminstone på lera, och är fruktad av alla som spelar mot henne. Hon skapade sitt arv genom att gå obesegrad i sju ITF-finaler, hennes första sju, mellan 2016 och 2018. Den unga damen dök upp i sin första WTA-final 2019 innan hon fortsatte att vinna French Open 2020. Hon upprepade bedriften på Roland Garros igen 2022. Även om hon föredrar att spela på lera är hon mer än kapabel att vinna på gräs eller till och med på hårda underlag. Iga är ganska ivrig att vinna. Egentligen är hon mer angelägen om att dominera, och vi hoppas att hon underhåller sin publik till fullo.

Iga Swiatek Pojkvän

Den här tjejen har spelat tennis i evigheter. Hon har precis börjat smaka på framgång, och detta skulle inte vara rätt tidpunkt för henne att hitta en lämplig partner för sig själv. Iga har varit blygsam när det gäller sina förhållanden tidigare, och det är säkert att säga att hon inte har någon pojkvän i dagsläget.

Vem är Iga Swiatek för närvarande tillsammans med?

Den här unga kvinnan är ett proffs som skulle vilja ge allt i allt hon gör. Hon vet med säkerhet att hennes schema är för trångt för att hon ens ska kunna tänka sig att dejta. Hon träffar inte någon just nu.

Familj: Föräldrar, syskon och barn

Tomasz Świątek, en före detta roddare från Polen, och hans fru Dorota är föräldrar till vår tennisspelare. Igas pappa tävlade vid de olympiska spelen i Seoul 1988 och hennes mamma är ortodontist. Hon har också en äldre syster som heter Agata. Även om Agata spelade tennis som barn var hon inte lika tävlingsinriktad som Iga. Det äldre syskonet blev intresserad av akademiska studier och satsar på en karriär som tandläkare. Vår tennisstjärna har aldrig varit gift tidigare och hon har inga barn.

Iga Swiatek totala prispengar & nettoförmögenhet

Den här unga polskan tränas av Tomasz Wiktorowski och har en imponerande vinstprocent på cirka 79,5 %. Om detta inte är dominans vet vi inte vad det är. Kom ihåg att hon föddes strax efter 2000, och att ha uppnått det hon har är anmärkningsvärt. Denna polska har redan tjänat över 11,2 miljoner dollar enbart i prispengar. Det är därför som hennes uppskattade nettoförmögenhet redan är omkring 15 miljoner dollar.

Hur mycket tjänar Iga Swiatek per år?

Denna unga kvinna brukade arbeta med Nike, men ASICS är hennes främsta sponsor nu. Red Bull, Tecnifibre, Lexus, PZU, Xiaomi och Rolex är de andra varumärkena som arbetar med henne. Enligt våra beräkningar kan hon tjäna närmare 1,5 miljoner dollar per år från sina sponsorer.

Okända fakta om Iga Swiatek

  • Visste du att den här unga polskan älskar rockmusik?
  • Hennes favoritband är AC/DC och Pink Floyd. Släng in Red Hot Chilli Peppers och Pearl Jam i blandningen också, och vi har en rockmusikfanatiker i våra händer.
  • Visste du att hon älskar katter? Hennes katt heter Grappa, och en liten fågelunge berättade för oss att hon vill gå i pension som en galen kattdam en dag.