Födelsedag5 februari 1996
FödelseortVadstena, Sverige
NationalitetSvensk
BosattSverige
PojkvänPhilip Håman
UtbildningEkonomi
Instagram@stinablackstenius
Längd1,75 m
Vikt72 kg
TatueringarOkänd
RökningOkänd (Antagligen inte)
Syster / bror1 syster: Nina Koppang
1 bror: Oscar Blackstenius
FöräldrarMagnus Blackstenius och Lena Wiberg
ReligionOkänd
HårfärgBlond
ÖgonfärgBlå
Nettoförmögenhet1-5 miljoner dollar

Vem är Stina Blackstenius?

Stina Blackstenius är en svensk professionell fotbollsspelare i klubben BK Häcken och det svenska landslaget. Hennes ungdomskarriär började 2002 efter att hon kom till Vadstena GIF, där hon spelade fram till 2012. Från 2013 till 2016 var Stina medlem i Linköpings. Därefter anslöt hon till Montpellier 2017 och spelade där fram till 2019. År 2019 återvände Stina till Linköpings och anslöt till BK Häcken 2020. Hon har spelat för landslaget sedan 2012.

Stina Blackstenius pojkvän

Det skulle vara chockerande för en så vacker kvinna som Stina Blackstenius att förbli singel. Stina har en pojkvän, men de flesta känner inte till honom. Den lyckliga mannen heter Philip Håman och du kan hitta deras bild tillsammans här. Tidslinjen för deras förhållande är okänd eftersom Stina gillar att vara privat om sitt dejtingliv. De är dock båda djupt förälskade i varandra.

Vem är Stina Blackstenius för närvarande tillsammans med?

Stina har aldrig öppet talat om Philip Håman med media. Med tanke på hennes lugna och självsäkra attityd kan man anta att hennes kärleksliv går smidigt. Huruvida Philip är hennes pojkvän, fästman eller make är fortfarande oklart. Det verkar som om bilden som nämns ovan är den enda som visar Stina och Philip tillsammans. Stina har aldrig pratat om några expojkvänner eller tidigare flammor under sin långa karriär.

Familj: Föräldrar och syskon

Stina Blackstenius växte upp i en sportälskande familj. Hennes pappa ledde ett fotbollslag, men det finns ingen information om hennes mamma. Stina upptäckte fotbollen i unga år och började spela den för att det var roligt. Hon ansåg länge inte fotboll som ett potentiellt karriärval. Stina visste dock alltid att hon ville göra karriär inom idrotten.

Under större delen av sin barndom spelade Stina även handboll vid sidan av fotbollen. Den person som fick henne att börja spela fotboll var hennes äldre bror Oscar Blackstenius. Stina spelade och tränade regelbundet med Oscar. Hon spelade också i sin pappas lag, vilket hjälpte henne att lära sig flera fotbollsfärdigheter.

Vid 15 års ålder började Stina ta fotbollen på allvar och bestämde sig för att göra en karriär av den. Hon gick med i en professionell fotbollsklubb och steg i graderna för att bli en berömd fotbollsspelare. Stina är inte den enda idrottskvinnan i familjen! Hennes halvsyster Nina Koppang är professionell handbollsspelare. Nina är yngre än Stina och ser upp till henne för vägledning. De delar ett obruten band och interagerar ofta med varandra.

Stina har avslöjat att hennes pappa är den viktigaste personen för henne när det gäller fotboll. Han har sett de flesta, om inte alla, av hennes fotbollsmatcher. Hennes föräldrar separerade när Stina var liten, vilket gjorde att hon tillbringade den mesta tiden med sin far. Han var fotbollstränare och tog ofta med henne till planen. Hon gillade vad hon såg och ville gå med i laget. När Stina väl blev medlem i laget märkte hennes far att hon var snabbare och bättre än de andra spelarna. Stina uttryckte dock inga ambitioner som hade med fotboll att göra förrän hon blev tonåring.

Hennes pappa står även Nina Koppang, hennes halvsyster, nära. Han säger att han inte hade tittat så mycket på handboll tidigare, men nu gör han det. Tack vare sin far har Stina uppfyllt sin dröm om att bli professionell fotbollsspelare.

Stina Blackstenius lön och nettoförmögenhet

Den spekulerade nettoförmögenheten för Stina Blackstenius är 1-5 miljoner dollar, men hon har inte bekräftat något. Stina spelar för BK Häcken, en fotbollsklubb som bidrar till det mesta av hennes förtjänst. Hennes årsinkomst ligger på hela 100 000 dollar enligt de flesta källor. Stina har inte avslöjat något om sina inkomster utöver dessa två siffror.

Hur mycket tjänar Stina Blackstenius?

Som fotbollsspelare som har kammat hem flera priser har Stina tjänat mycket pengar. Hon har också flera sponsoravtal med Adidas och andra kända varumärken. Hennes fotbollsklubb är hennes centrala inkomstkälla, men det är svårt att fastställa hennes exakta inkomster. Stina Blackstenius nettoförmögenhet kommer att öka i takt med att hon blir mer känd i fotbollsvärlden.