Vem är Kylian Mbappé?

Kylian föddes i Paris, Frankrike, och började sin fotbollskarriär tidigt i AS Bondy men flyttade sedan till AS Monaco 2013 för att slutföra den senare fasen av sin utveckling. Tränarna, som var imponerade av hans fantastiska talang, lät den dåvarande tonåringen göra sin debut i A-laget den 2 december 2015 i Ligue 1, vilket gjorde honom till den yngsta spelaren någonsin att debutera för AS Monaco.

Den 20 februari 2016 gjorde anfallaren sitt första professionella mål i en 3-1-seger mot Troyes. Den 14 december 2016 gjorde han sitt första hattrick när Monaco körde över Stade Rennais i vad som blev en 7-0-förlust i Coupe de la Ligue. Anfallaren gjorde 26 mål på 44 framträdanden när Monaco slet Ligue 1-titeln ur händerna på den franska superklubben PSG.

Den 31 augusti 2017 meddelade nämnda Paris Saint-Germain att det unga franska fenomenet skrivit på ett låneavtal som skulle bli permanent i slutet av säsongen för en astronomisk summa på 175 miljoner euro. Anfallaren har sedan dess, i skrivande stund, gjort 165 mål enbart i PSG. Mbappés första säsong i Paris gjorde han 17 mål vilket bland annat bidrog till klubbens inhemska trippel 2017/18 i Ligue 1, Coupe de France och Coupe de la Ligue.

På den internationella scenen ingick han i den 23-mannatrupp som representerade Frankrike i fotbolls-VM 2018 i Ryssland. Den dåvarande tonåringen gjorde fyra mål i turneringen, inklusive ett i finalen mot Kroatien, när Les Bleus lyfte VM-trofén i Moskva. I Qatar blev det dock ”endast” en silvermedalj efter att han förlorat finalen mot Argentina efter straffar. Kylian Mbappé har gjort 12 VM-mål hittils i sin karriär

Snabbfakta om Mbappé

Födelsedag20 December 1998
FödelseortParis, Frankrike
NationalitetFransman
BosattParis, Frankrike
FlickvänDet ryktas om en viss Rose Bertram
PositionAnfallare
Instagram@k.mbappe
Längd1,78 m
Vikt73 kg
TatueringarInga
RökningKnappast…
FöräldrarPappa Wilfried och Mamma Fayza Lamari
SyskonTvå bröder, Jìres Kembo Ekoko och Ethan Mbappé
ReligionKristendom
HårfärgBrun
ÖgonfärgBrun
Nettoförmögenhet150 miljoner dollar

Hur mycket tjänar Kylian Mbappé?

I juli 2018 skrev anfallaren på ett kontrakt med Paris Saint-Germain som gav honom en enorm lön på 18,6 miljoner euro (16,3 miljoner pund) per år. Under silly season 2022 skrev Mbappé också på ett nytt kontrakt med PSG som gav en skaplig löneökning. Mbappé’s lön EFTER skatt uppskattas säsongen 22-23 uppgå till cirka 63 miljoner dollar.

Den 24-åriga franska anfallaren är den hetaste framtidsmannen i världsfotbollen. Hans avtal med Ligue 1-klubben Paris Saint-Germain gör att hans nettovärde uppskattas till 200 miljoner euro baserat på hans nuvarande kontrakt. 2018 FIFA World Cup-vinnaren är en av de bästa anfallarna i världen trots att han är långt ifrån färdig, hans marknadsvärde ligger troligen långt över 200 miljoner euro om någon klubb skulle få för sig att köpa loss honom.

Mbappé’s kärleksliv – singel, flickvän eller fru?

Kylian Mbappé har nyligen ryktats vara kopplad till den belgiska modellen Rose Bertram. Enligt den brittiska tidningen The Sun ska hon ha träffat Mbappé efter en liten utflykt han gjorde till Paris modedistrikt.

Även om Bertram och Mbappé inte har setts tillsammans offentligt, spekuleras det om att de två är tillsammans. De två följer varandra på Instagram, vilket ger näring åt fansens teorier.

Familjen Mbappé – här lär vi känna Kylians närmsta familj

Den franske anfallaren har två bröder, Ethan den yngre, som är en blivande fotbollsspelare, och Jirès Kembo Ekoko den äldre, har även han spelat fotboll på proffsnivå, senast i den turkiska klubben Bursapor men har lagt skorna på hyllan.

Wilfried Mbappe, Kylians far, är av kamerunsk härkomst. Han är 52 år gammal och är fotbollstränare och agent. Wilfried agerar/har agerat som sonens agent, även om Kylian skrev på för WME Sports i juni 2022.

Kylian Mbappé’s mamma, Fayza Lamari, har algeriskt kabyle-ursprung och var tidigare handbollsspelare för Frankrike. Fayza är 48 år gammal och är mamma åt både Kylian och hans två ovan nämnda bröder.