Vem är Fridolina Rolfö?

Fridolina Rolfö är en populär svensk fotbollsspelare som är född 1993 i Kungsbacka. Hon spelar för närvarande för det svenska landslaget och även för Primera Division-klubben FC Barcelona som anfallare. Tidigare har hon spelat för andra klubbar som Linköpings FC, Bayern München, VfL Wolfsburg och många fler.

Som vinnare av UEFA U-19 Women’s Championship 2012 och silvermedaljör i sommar-OS är Fridolina Rolfö bland de högst betalda kvinnliga damfotbollsspelarna och hennes nettoförmögenhet uppskattas till över 2 miljoner dollar.

Hur mycket har Fridolina Rolfö i lön och nettoförmögenhet?

Fridolina är bland de högst betalda kvinnliga fotbollsspelarna i världen och det är uppenbart att hon tjänar mycket bra eftersom hon har spelat för några av de mest välrenommerade fotbollsklubbarna på damsidan och även för sitt landslag. Hittills uppskattas Rolfö’s nettoförmögenhet till cirka 2 miljoner dollar som hon tjänat på sin klubb- och landslagskarriär.

På tal om sin klubbkarriär tjänar hon ganska bra från klubben. Från och med 2018, när hon spelade för Bayern München, är hennes lön uppskattad till cirka 200.000 dollar per år. När hon spelade i Frauen-Bundesliga-klubben VFL Wolfsburg var hennes årslön i samma storleksordning som lönen hon hade i Bayern München.

Utöver detta har Fridolina för närvarande skrivit på ett sponsoravtal med PUMA, men fakta om avtalet är ännu inte avslöjade.

Vem är Fridolina Rolfös pojkvän och partner?

Fridolina Rolfö är en underbart vacker idrottare men det finns ingen bekräftad information om vem som är hennes partner men av allt att döma ryktas där om en pojkvän. Tittar man på Fridolinas Instagram-konto kan man se henne tillsynes dejta en man som heter Simon Skott.

Hon har delat flera inlägg med honom, varav ett är ett kyssfoto och det har visat sig att paret reser tillsammans under semestrar. Fridolinas inlägg med Simon Skott innehåller ofta kärlekstecken så man kan absolut dra slutsatsen att de är partners. Vill man läsa mer om Fridolina Rolfö’s kärleksliv rekommenderar vi denna artikel.

Fridolina Rolfös familj då?

Jo, Fridolina Rolfö har givetvis fler omkring sig än enbart den mystiska Simon. Hennes pappa heter Lars-Inge Rolfö och hennes mamma heter Ellinore Andersson. Fridolina har också en syster som heter Daniella och en bror som heter Julius

Är man ytterligare intresserad kan man ta sig en titt på Rolfö’s Instagram som är fullt av inlägg både om fotbollen och hennes privatliv. Hon verkar vara ganska aktiv med sina fans och hon uppdaterar regelbundet med information och tankar om sina matcher bland annat.

Fridolina Rolfös professionella karriär

Klubblag

Fridolina Rolfö kom till Tölö 2008 men gjorde inte ett enda framträdande där innan hon flyttade till Jitex där hon gjorde 59 framträdanden och gjorde 16 mål. Hon gjorde nio ligamål för Jitex under sin debutsäsong i Damallsvenskan 2011.

Rolfö utsågs till årets damjuniorspelare 2011 av Göteborgs-Posten. År 2014 skrev Rolfö på för Linköpings och gjorde ett hattrick i sin debut i UEFA Women’s Champions League mot de engelska mästarna Liverpool.

Den svenska fotbollsspelaren skrev ett 18-månaderskontrakt med Frauen-Bundesliga-mästarna Bayern München i november 2006. I maj 2019 skrev hon ett tvåårskontrakt med de nuvarande mästarna i Frauen-Bundesliga Vfl Wolfsburg i ligan.

Fridolina Rolfös kontrakt gick ut den 30 juni 2021 och hon lämnade klubben. Den 7 juli 2021 skrev hon på ett tvåårskontrakt med Barcelona.

Landslag

Fridolina Rolfö kallades in till Sveriges U19-landslag i UEFA Women’s U19 Championship 2011-12 efter att hennes otroliga prestationer uppmärksammats av landslagets tränare Pia Sundhage. Hon bidrog till och med till att Sverige vann tävlingen genom att besegra Spanien med 1-0 på tilläggstid.

Hon spelade i OS 2016 och hennes lag fick en silvermedalj. I juni 2019 gjorde Fridolina Rolfö sitt allra första mål i fotbolls-VM för damer i en 5-1-seger över Thailand.

Den talangfulla fotbollsspelaren hjälpte sitt lag att ta sig fram till finalen vid OS i Tokyo 2020 som ensam målskytt i semifinalen. Målet ledde till att Sverige fick möta det kanadensiska laget i en final som man tyvärr förlorade efter straffläggning. Vidare gick det inte superbra i EM i England 2022 heller och Fridolina Rolfö får ställa in sig på VM i Australien och Nya Zeeland 2023 istället.

Snabbfakta om Fridolina Rolfö

NamnFridolina Rolfö
Födelsedag24 November 1993
FödelseortKungsbacka
Ålder29
NationalitetSvensk
UtbildningPublic US State University
FamiljMamma Ellinore Andersson, Pappa Lars-Inge Rolfö, Bror Julius och Syster Daniella
Pojkvän / PartnerSimon Skott
Nettoförmögenhet2 miljoner dollar
Längd1.78 m
Vikt65 kg
HårfärgBlond
Instagram@fridolinarolfo
Nuvarande klubbFC Barcelona