Hockey är mer än bara en sport. Det är en passion som förenar människor över hela världen. När vi tittar på historiens största spelare, ser vi de stora namnen som har formgivit denna passion och satt sina obestridliga märken på isen. Deras arv fortsätter att inspirera kommande generationer av spelare. När vi pratar om hockeyns största spelare, kan vi inte undgå att nämna betting aspekten. Att satsa på matcher där dessa legendarer spelade eller spelar, ger en extra krydda till upplevelsen. 

Eddie Shore och Doug Harvey: Förändrade Försvarsspelet

Inom försvarsspelet finns det två namn som sticker ut: Eddie Shore och Doug Harvey. Shores 4 Hart Trophies från 1930-talet står fortfarande som ett rekord för försvarare, medan Harvey’s sjufaldiga vinster av Hart Trophy placerar honom som den näst bästa genom tiderna.

Moderna Anfallare: Joe Sakic, Mike Bossy och Alex Ovechkin

Joe Sakic, Mike Bossy och Alex Ovechkin har alla lämnat obestridliga arv i anfallsspelet. Sakics matchvinnande spel ledde till två Stanley Cup-titlar, Bossys målförmåga hjälpte till att skapa en dynasti med New York Islanders och Ovechkin har blivit en av de främsta målgörare i 2000-talets hockey.

Den Ständiga Penguins: Sidney Crosby

Sidney Crosby har också lämnat ett betydande avtryck i hockeyns historia. Med tre Stanley Cup-titlar och två Conn Smythe-troféer, har Crosby bevisat sin talang både som individuell spelare och som lagledare.

Jaromir Jagr: Hockeys Järnman

Jaromir Jagr, hockeys järnman och kanske den mest fysiskt begåvade spelaren i ligan, fortsätter att visa sin uthållighet och passion för sporten. Trots att han är 48 år gammal, fortsätter han att spela i sin hemstad i Tjeckien.

Stjärnorna från Förr: Guy Lafleur och Bobby Hull

Guy Lafleur och Bobby Hull, två av de mest lysande stjärnorna från förr, satte rekord och uppnådde framgångar som fortfarande hyllas. Lafleur var den första NHL-spelaren att göra mer än 50 mål och 100 poäng i sex raka säsonger, medan Hull var känd för sin otroliga skridskoåkning, hastighet och slagkraft.

Maurice Richard: Raketen

Maurice ”Raketen” Richard satte hastighetsrekord både på och utanför isen. Han var den första spelaren att göra 50 mål på en säsong och hans namn lever vidare i trofén som ges till ligans bästa målgörare varje säsong.

”Mr. Hockey” Gordie Howe

Gordie Howe, mer känd som ”Mr. ”Hockey”, var den första spelaren att göra 800 karriärmål och satte rekord för mest konsekventa säsonger med över 20 mål. Hans utomordentliga talang och uthållighet skapade en standard för framtida generationer.

Jean Béliveau och Mark Messier: Stanley Cup Hjältar

Jean Béliveau och Mark Messier är två namn som ofta förknippas med Stanley Cup framgångar. Béliveau vann imponerande 10 Stanley Cups under sin karriär, medan Messier rankades som tredje i poäng och andra i playoff-poäng.

Superstjärnorna: Mario Lemieux och Bobby Orr

Mario Lemieux och Bobby Orr är två superstjärnor som har förvandlat hockeyn. Trots hälsoproblem lyckades Lemieux skapa ett imponerande rekord med 1,723 poäng, medan Orr förändrade spelet för försvarare med sina poängfyllda säsonger.

Wayne Gretzky: ”The Great One”

Ingen lista över hockeyns största spelare skulle vara komplett utan Wayne Gretzky. ”The Great One” är kanske det mest dominerande namnet i NHL:s historia, med fler assist och totalpoäng under karriären än någon annan spelare. Gretzkys arv är obestridligt och hans inflytande på sporten fortsätter att kännas idag.

Vill du läsa mer om de tio bästa hockeyspelarna genom alla tider kan du besöka vår artikel!